top of page

ВЕСЕЛИЙ ФЕЙЄРВЕРК ЗИМОВИХ РОЗВАГ!

Пролетіли, промайнули святковим феєрверком зимові шкільні канікули, насичені подіями і розважальними програмами, які для учнів міста залюбки проводили працівники Центру дитячої творчості в рамках всеукраїнської акції «Подаруймо дитині зимове свято» на виконання соціальних ініціатив Президента України В.Януковича «Діти –майбутнє України» .

Новорічні запальні вечірки, ігрові розважальні програми, майстер-класи, веселі «мозкові штурми», конкурси малюнків, пізнавальні вікторини, спортивні конкурси, творчі вечори, години хореографії, конкурси зачісок, творчі лабораторії, змагання юних радіооператорів – ось таке розмаїття заходів підготували педагоги ЦДТ для своїх улюблених вихованців, школярів нашого міста. Адже саме у Центрі дитячої творчості ніколи не замовкають дитячі голоси та не згасає веселий сміх, сюди поспішає вся дітвора нашого міста, особливо під час канікул, коли саме настає час для дозвілля і змістовного відпочинку.

А почалося для нас Новорічне дійство зі свята 19 грудня 2013 року на площі ім.Леніна, присвяченого Дню святого Миколая і відкриттю міської ялинки. Завдяки старанням міської влади, Партії регіонів малюки та мешканці нашого міста отримали у подарунок гарну, високу, красиву ялиноньку, яка прикрашала наше місто на протязі усіх свят та створює святковий настрій не тільки у малюків, але й у дорослих.

Вихованці драматичного гуртка «Дебют» Центру дитячої творчості із великим задоволенням прийняли участь у святковому заході, виконуючи ролі бабусь Ягусь, які мали наміри зірвати і розігнати свято, але , зорієнтувавшись у ситуації і проникаючись співчуттям до малюків, вірішили цього не робити, а святкувати разом з усіма. На свято завітали Дід мороз зі Снігуронькою і , звісно, сам святий Миколай. Працівники Центру дитячої творчості підготували ігрові програми для дітей, на яких переможці вдосталь отримали солодких подарунків від організаторів свята.



26 грудня в Центрі Народної творчості, культури і дозвілля відбувся святковий захід для дітей пільгових категорій, на якому біли присутні:

перший заступник міського голови Кудрявцев Олег Федорович, начальник відділу освіті виконкому Жовтоводської міської ради Левіна Любов Василівна, депутат міської ради Кучер Лідія Василівна. За успіхи у навчанні, активну участь у громадському житті закладів міста на святі були нагороджені діти подякою міського голови і подарунками від спонсорів заходу.

А потім школярам було запропоновано переглянути виставу, підготовану театральним колективом ЦНТКіД «Гаррі Потер і філософський камінь». Продовження новорічних свят стали насичений календар розваг від педагогів Центру дитячої творчості. Ми вирішили спитати дітлахів, які заходи запам’яталися їм найбільше. Але їм важко було відповісти на таке питання, адже такі різноманітні інтереси наших дітей.

Кому сподобалася Новорічна вечірка «В королівстві кривих дзеркал», яка проводилась керівником гуртка КВН Бурмак О.І., хто з задоволенням відвідав майстер-клас з паперопластики «Маленькі яскраві поробки - прикраса новорічної ялинки» (кер. Аврахова В.В) та творчу лабораторію «Сніжинковий квілінг» (кер. Корсуновська С.Л.), хто виявив творчий підхід на майстер-класі з м’якої іграшки «Зустрічаємо рік Коня» (кер. Жакуліна Т.М.), хто попрацював на глиняній майстерні «Ведмедик» (кер. Бокій І.О.), не тільки хлопчики, але й дівчата прийняли участь у логічній ігровій програмі «Лабірінт» (кер. Степаненко С.К.) та у спортивно- ігровій програмі «Швидкі на підйомі» (кер. Синяков О.О.),пізнавальній вікторині «Славетні козаки» (кер. Кузьмінський О.А.), старшим учням запам’ятався вечір з Вокально-інструментальним ансамблем «Фольклорні мотиви» (кер. СкрипникЮ.М.), хто виявив цікавість до фотосправи на занятті для фотоаматорів «Привабливі дива фотоколлажу» (кер. Кобиляк Н.П.), хто позмагався у конкурсі на кращу зірку голубого екрану (кер. Кобиляк М.В.)

Дуже популярним у нашому місті є гурток “Баггі”( керівник - Харчук Владислав Всеволодович) – це школа мужніх і завзятих дітлахів, які отримують навички водія, механіка і завжди готові вийти на старт спортивних змагань з баггі. Участь у конструюванні й будові баггі приносить школярам велику користь: віни пізнають радість творчості, здобувають навички конструювання, з інтересом трудяться і користуються плодами своєї праці (випробують, обкатують машину, беруть участь на ній у змаганнях). На зимових канікулах саме час вийти на старт у змаганнях. Адже навіть погодні умови не завадили у їх проведенні. З ентузіазмом, спритністю, азартом прийняли участь дітлахи у змаганнях з міні- багі по часах «Самий спритний водій». По-справжньому невтомних спортсменів- багістів підтримували їх вболівальники, діти, які ще тільки мріють опанувати водіння.

5 січня на базі театрального гуртка «Дебют» (керівник- Горбатенко Олена Андрііївна) відбувся конкурс акторський тренінг «Талант без меж».

Драматичний колектив «Дебют» - творчий колектив, дружній і працьовитий,справжній фанат театрального мистецтва. Вже добре полюбилися школярам міста театралізовані свята, поставлені «дебютовцями»: Дні відкритих дверей, День Милосердя, Старт гри-подорожі «Країною Добра», День захисту дитини, Новорічні ранки в ЦДТ і в краєзнавчому музеї тощо. І ось школярі міста мали змогу виявити в собі акторські здібності, позмагатися в умінні перевтілюватися в образи різнопланових персонажів. Весело і цікаво проходили випробування для юних прихильників театрального мистецтва. Навіть діти, які раніше не задумувалися про те, щоб відкрити в собі акторський талант, були вражені тим, що з задоволенням виконують конкурсні етюди, вправи, виступають в гумористичних міні-інсценізаціях. Адже хоч на мить уявити себе казковою принцесою, злодієм- Кащеєм, Сніговою королевою, Попелюшкою, Іваном-царевичем, Чеширським котом - хіба це не справжнє Новорічне диво?

Немає у місті людини, яка б не знала про успіхи хореографічного колективу «Імпульс» (керівник - Нєнашева К.О.) Саме під Різдвяне свято відбулася неперевершена година хореографії «Різдвяний карнавал». Чи є в світі людина, яка не любить танцювати? Наші дітлахи з задоволенням прийняли участь у танцювальному дійстві, яке найбільше запам’яталося тим, що стало справжньою феєрією танцю. Адже без руху, наповненого пластичною виразностю не залишилося жодної дитини.

Яка дівчина не бажає навчитися виготовляти квіти власноруч? Квітуче диво безустанно дарує дівчаткам керівник гуртка «Декоративні квіти» Шашок Н.В. І не тільки квіти, а і цілі квіткові композиції, вироби з бісеру, з природного матеріалу. Але на заході, що відбувся 8 грудня, були об’єднані усі інтереси наших дівчаток. На конкурсі зачісок для Снігуроньки дівчатка мали змогу не вигадати зачіску для Снігуроньки, використовуючи квіткові дива – прикраси, але й придумати собі нову елегантну зачіску на свято. Захід був цікавий тим, що в журі конкурсу були навіть хлопці, вони ставили відмітки дівчатам і обирали переможниць дійства.

Послідуючі дні були знову насичені любов’ю до таночка. Молодий керівник з неординарними здібностями Пилипчинець О.Г. провела справжній танцювальний марафон для малюків, ознайомила їх з різними жанрами танцювального мистецтва: вальс, полька, рок-н-ролл… і завершили таночком сніжинок і сніговичків. Дуже приємно було спостерігати за оченятами малюків, які мали змогу виразити у таночку свої емоції і почуття, відчути красу музики і рухів.

Танцювальну естафету перехопила молодий талановитий педагог Василюк Ю.Г., яка завжди намагається сприяти розвитку у дітей почуття ритму, музичного слуху, пам'яті, уваги, уміння погоджувати рухи з музикою, формувати навички виразності, пластичності, граціозності і витонченості рухів. Справжнім святом стала «Феєрія танцю», у якій діти подорожували країнами світу, пізнали красу мелодії і рухів таночків різних народів. І хай не всі уміють танцювати професіонально, безумовно, краса танцю зрозуміла усім.

Центр дитячої творчості знають і люблять у місті як осередок добра, любові, гармонії і краси. Тож зимові канікули наших дітей, як і завжди, були зігріті теплотою, любов’ю людей, які завжди на них чекають і готові віддати їм свою енергію, свій талант і промінець свого щирого, завжди відкритого для них серця.

Під час зимових канікул діти разом із керівником поринули був проведений майстер-клас з хореографії «В ритмі бразильського карнавалу» керівником хореографічного гуртка «Барви дитинства» Сафроновой Р.Ф., на заняттях були присутні діти 5-7 класів СШ№10, 12, ліцею. Учнями були розучені рухи латино-американських танців(румби, самби) вивчена танцювальна хода. По закінченню майстер-класу всі колективно з’єднавши вивчений матеріал затанцювали міні-танок, отримавши при цьому велике задоволення, відчувши себе на справжньому бразильському карнавалі в Ріо-де-Жанейро.

03.01.2014 року об 11.00 в каб.№303 учні 3-5 кл. СШ№10, НВК «Дивосвіт» відвідали паперову майстерню «Іграшка під ялинку» керівника гуртка ПТМ Девяткіної О.П. Діти навчалися виготовляти ялинкові прикраси з паперу (різдвяне янголятко, скринька бажання, сніжинки, сніговички) кожна дитина змогла на свій смак вибрати з різномаїття ялинкових прикрас свою. По закінченню заняття кожна дитина забрала з собою до дому частинку зимової казки у вигляді ялинкової прикраси.

Працівники Центру дитячої творчості підготували ігрові програми для дітей, на яких переможці вдосталь отримали солодких подарунків від організаторів свята.

Повернутся до переліку новин
bottom of page