top of page

Працюємо заради майбутнього наших дітей!

22.12.2022 року комунальним закладом позашкільної освіти «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради» #dneprocntt та комунальним закладом позашкільної освіти "Центр дитячої та юнацької творчості Жовтоводської міської ради" було організовано та проведено обласний онлайн-семінар директорів закладів позашкільної освіти Дніпропетровської області з теми: «STEM-освіта як пріоритетний напрям всебічного розвитку компетентної особистості у закладі позашкільної освіти».
Семінар відкрили завідувач сектором позашкільної освіти та виховної роботи департаменту освіти і науки облдержадміністрації Федорченко К.Є., директор КЗПО «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради» Волкова Л.В. та в.о.начальника відділу освіти виконавчого комітету Жовтоводської міської ради Цюпа Л.О.
До семінару долучилася Бутурліна О.В., завідувач кафедри управління інформаційно-освітніми проєктами, кандидат філософських наук, куратор проєкту дослідно-експериментальної роботи зі STEM-освіти в Дніпропетровській області.
Цікаво та змістовно було висвітлено такі питання:
📌Доповідь з використанням інтерактивних квестів засобами онлайн-дошки Padlet: «Центр дитячої та юнацької творчості – це простір всебічного розвитку особистості в розрізі STEM-освіти».
📌Актуальність STEM-освіти сьогодні.
📌Особливості впровадження STEM-навчання в освітній процес закладу.
📌Інтерактивні квест-тренажери «Шифрування», «Анаграма».
📌Практичні кейси. Панель1:
🧰Технічна творчість - це площина для розвитку винахідництва
🧰Популяризація STEM-професій на заняттях гуртка науково-технічного напряму
🧰Сучасні вектори роботи керівника гуртка «Робототехніка» в розрізі розвитку STEM-здібностей молоді
📌Практичні кейси. Панель 2:
🧰Початкове технічне моделювання як творча діяльність в розрізі розвитку пізнавальної активності молодших школярів. Інтерактивна вправа «STEАM-острів»
🧰Від дитячого захоплення до свідомого вибору професії
🧰Формування ключових умінь XXI ст. в розрізі партнерства засобами проєктної діяльності
🧰Інтерактивна вправа «Карта популяризації STEАM-професій»
🖊️Підводячи підсумки обласного семінару, можна стверджувати, що у закладах позашкільної освіти області створено STEM-середовище, у складі якого органічно поєднано проєктно-дослідницьку діяльність вихованців, спільноту STEM-педагогів та засоби STEM-освіти.
🖊️У рамках обласного семінару учасники обмінялися досвідом, обговорили актуальні питання дослідно-експериментальної роботи закладів освіти.

Повернутся до переліку новин
bottom of page